Projectbeschrijving

NXP behoort tot de grootste chipfabrikanten van Europa en maakt de afgelopen jaren een explosieve groei mee (met +- één miljard euro aan omzet in 2016). Corn Group, mijn huidige werkgever, heeft deze groei vanaf het begin af aan mee mogen maken: in 1997 zijn zij begonnen met opdrachten voor Philips, het voormalige moederbedrijf van NXP. Eén van deze opdrachten was het verzamelen van data omtrent milieu, gezondheid en veiligheid op het werk, om deze vervolgens op een inzichtelijke manier weer te geven. Voor de weergave van de verzamelde data hebben zij een intranet-webapplicatie ontwikkeld, inclusief een portal voor werknemers om nieuw verzamelde data in te voeren. Het voordeel van een webapplicatie is dat elke werknemer gemakkelijk bij de data kan komen via het intranet en alleen de informatie ziet waar hij of zij toegang voor heeft.

Voor NXP worden continu mogelijkheden aan de webapplicatie toegevoegd. Dit gebeurt in kleine stappen, zodat NXP continu gebruik kan blijven maken van de software. Voor mij is het de taak om de UX van de pagina’s te optimaliseren. De verslaglegging van data moet logisch zijn, de verschillende lagen moeten inzichtelijk zijn en de gebruiker moet voornamelijk geleid worden door de pagina's data die hij moet invullen voor de betreffende rol van die gebruiker.

Daarnaast moet de gebruiker zo makkelijk mogelijk data invullen, zo ook op ieder schermformaat. Steeds vaker worden er tablets gebruikt voor de verslaglegging. Aan mij de taak de pagina's zo in te richten dat deze altijd gebruiksvriendelijk zijn, ook voor tablets en smartphones.

Naast de UI / UX ben ik verantwoordelijk voor de front-end development van het project. Wanneer er nieuwe ideeën overeengekomen zijn w.b.t. het design, zorg ik voor de uitwerking hiervan. Zo heb ik de verschillende pagina’s overzichtelijker gemaakt en geschikt gemaakt voor ieder schermformaat. Zo kunnen de gebruikers ook data invullen, voornamelijk vanaf hun tablet. Onlangs is ervoor gekozen om de nieuwe versie van Bootstrap, Bootstrap 4 te implementeren over alle pagina's. Dit zorgt voor een duidelijk grid en een compactere code.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper
"Steeds vaker worden er tablets gebruikt voor de verslaglegging. Aan mij de taak de pagina's zo in te richten dat deze altijd gebruiksvriendelijk zijn, ook voor tablets en smartphones."

Resultaat

Vanwege de beschermingsrechten van de data kan ik geen werkend voorbeeld geven van de webapplicatie van NXP. Meer foto's van hoe de interface eruit ziet, volgen nog.

Terug naar portfolio

E-mail of social

Contact opnemen

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper