Projectbeschrijving

Meer dan alléén een vacaturebank, dat is de slogan van MediVacature.nl. Naast de vacatures die getoond worden op de website, is MediVacature anders dan haar concurrentie, omdat het veel achtergrondinformatie geeft over de zorginstellingen. Je wilt natuurlijk ook graag weten bij wat voor soort organisatie je terecht komt als je reageert op de vacature die je zo aantrekkelijk lijkt. Daarom biedt MediVacature je een presentatie van de organisatie, aangevuld met een interview met een van haar werknemers. Deze content wordt zowel op de website getoond, als in het jaarlijkse carrièremagazine.

Lange tijd werd de was de website gericht voor het gebruik op een pc. Tijden veranderen. De jonge doelgroep van de website is gericht op snel en altijd kunnen zoeken naar de vacature die misschien wel haar/zijn droombaan gaat worden. Daarom wil je dat de website responsive is het beste gebruiksgemak biedt op ieder schermformaat. Je moet door middel van een logische indeling, zo snel mogelijk je vacature kunnen vinden, meer kunnen lezen over de organisatie waarin je in geïnteresseerd bent. Daar lag dan ook sterk de focus op tijdens de ontwerpfase.

Naast een gebruiksvriendelijke website is het belangrijk dat de website goed gevonden wordt. Door het toevoegen van een nieuwsonderdeel en meer vaste content op diverse pagina’s van de website, is het bezoek aanzienlijk gegroeid. Daarnaast zijn de pagina’s van de vacatures voorzien van gestructureerde data. Via de standaarden van schema.org zijn de gestructureerde data meegegeven in de bron. Op deze manier lever je zoekmachines data aan waarvan ze meteen zien om wat voor soort content het gaat.

Snelheid
Snelheid is een erg belangrijk onderdeel van een website. Wanneer een website snel is zorgt dit voor korte laadtijden. Dit is belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer je bezoekers een trage internetverbinding hebben, zullen ze snel afhaken wanneer je website veel tijd nodig heeft om te laden. Daarom heb ik voor de MediVacature website door middel van verschillende technieken, gezorgd dat de snelheid geoptimaliseerd is.

Conversie optimalisatie
Om te onderzoeken of de gebruiksvriendelijkheid van de website wel zo goed is als je denkt, kan je hier een van de vele tools voor gebruiken. Wij kozen voor hotjar (url). Hotjar is een conversie optimalisatie tool waarmee je inzicht krijgt in het bezoekersgedrag. Door middel van heatmaps kun je inzicht krijgen in het scroll en clickgedrag van je bezoekers. Je ziet welke onderdelen van je pagina’s het meest bekeken worden, hoe vaak er geclickt wordt op je links en tot hoe ver je bezoekers scrollen. Dit heeft voor bijzondere conclusies gezorgd. Aan de hand van ‘visitor recordings’ kun je op iemands’ scherm meekijken wanneer hij de pagina van jouw website voor zicht heeft. Door deze te analyseren hebben we wat onderdelen van de pagina gewijzigd, wat heeft gezorgd voor meer call-to-action, een grote winst.

Facebook
Om de bezoekers van de website te binden en te informeren over de laatste vacatures, heb ik twee jaar geleden een zakelijke Facebookpagina ingericht voor MediVacature. Door het aantrekkelijk posten van de laatste vacatures en nieuwsberichten binnen de sector, is er een doelgroep aangesproken via deze social media strategie.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper
"Naast de vacatures die getoond worden op de website, is MediVacature anders dan haar concurrentie, omdat het veel achtergrondinformatie geeft over de zorginstellingen. Je wilt natuurlijk ook graag weten bij wat voor soort organisatie je terecht komt als je reageert op de vacature die je zo aantrekkelijk lijkt."

Resultaat

Het resultaat zie je op www.medivacature.nl

Terug naar portfolio

E-mail of social

Contact opnemen

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper