Projectbeschrijving

MediVacature is de grootste vacaturewebsite in zorg en welzijn van Nederland. Naast de vacaturewebsite, geeft MediVacature jaarlijks een carrièremagazine uit. Voor alle deelnemers van de vacaturewebsite is daar ruimte om meer te vertellen over hun organisatie. Het magazine wordt verspreid onder afstudeerders van o.a. de opleidingen MBOv, HBOv, SPH, MWD, MMZ en Verzorgende.

“Een project met ruim 50 klanten waar ik verantwoordelijk was voor alle facetten van het project. Een heerlijk voldaan gevoel wanneer de afstudeerders deze fantastische verhalen mogen lezen.”

Meer eenheid in de 18e editie, dat was de opdracht. Ruim 50 zorginstellingen stuurden aan de hand van onze richtlijnen materiaal toe, waarbij de vormgeving en opmaak van de pagina’s volledig bij mij lag. Hiermee was er de vrijheid een mooi aantal templates te ontwikkelen waarmee het magazine zijn eenheid kreeg. In combinatie met een aantal huisstijl elementen van de desbetreffende organisaties, is het een conceptueel geheel geworden, waarbij alle pagina’s mooi op elkaar aansluiten. Zowel op elkaar, als op de huisstijl van de organisaties.

Naast het opmaken van de pagina’s heb ik het project mogen begeleiden. Hiervoor had ik contact met de opdrachtgever en de ruim 50 zorginstellingen. Er is continu contact over de kwaliteit van teksten, beeldmateriaal en bestandscontroles. Wanneer het materiaal goedgekeurd is, begint de opmaak en volgt hier overleg over. Wanneer het materiaal aansluit bij zowel de huisstijl van de organisatie als de huisstijl van het magazine, hebben we een ‘go’. Door gefaseerd de organisaties te benaderen en bestanden aangeleverd te krijgen, is de deadline van eind juni behaald.

Voor de 18e editie van het magazine is extra aandacht gevestigd op het online magazine. Naast de print variant wordt de vraag naar een digitale versie groter. Door middel van interactieve links scroll je naar gerelateerde artikelen, wordt er extra content getoond in bijvoorbeeld een video of word je verwezen naar een externe website voor extra informatie. Op deze manier wordt de verbinding tussen magazine en website. Ook is het mogelijk om direct contact op te nemen met de desbetreffende zorginstelling of kan je een kijkje nemen op de social kanalen om een nog betere indruk te krijgen. Hiermee wordt het verhaal compleet.

Bekijk hier het online magazine

Mischa, activiteitenbegeleider bij HWW zorg spettert op de cover van deze editie. Samen met haar favoriete bewoonster wilde ze graag op de foto, om te laten zien hoe leuk het is om in de zorg te werken. Op een zonnige dag ging ik met ze op pad in het bos in Den Haag om ze te fotograferen. Het was heerlijk weer, dus pakten ze de fiets. Ongepland, maar ze waren allebei zo aan het genieten van deze fietstocht, dat ik wist dat dit het omslag van het magazine ging worden.

Augmented Reality (Layar) is bij deze editie verder ingezet om de connectie tussen offline en online te maken. Pagina’s kunnen gescand worden met de Layar app, waarna er extra content te zien in de vorm van video, call-to-action knoppen of Social media links. Het is voor de zorginstellingen een extra mogelijkheid om de lezers naar hun website te krijgen, of direct contact op te laten nemen. Zo kunnen zij potentiële werknemers nog meer over hun organisatie vertellen.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper
“De 18e editie van het MediVacature magazine wordt in duizenden aantallen verspreid aan afstudeerders binnen de opleidingen MBO-v, HBO-v, MWD, MMZ en Verzorgende.”
Voorbeelden van projecten Twan Schipper
Voorbeelden van projecten Twan Schipper

Resultaat

Naast de verspreiding van het print magazine, wordt het magazine ook digitaal aangeboden op de website van MediVacature.

Terug naar portfolio

E-mail of social

Magazine laten ontwerpen?

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden voor het ontwerpen van een print of digitaal magazine?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper