Projectbeschrijving

Mediq Suisse is een Zwitserse leverancier van medische producten. Ze verkopen onder andere producten die te maken hebben met incontinentie, wondverzorging, diabetes en valpreventie. Het was tijd voor een grote update. Er moesten flink wat nieuwe functionaliteiten komen, zoals een ‘quick order form’ en de prijzen en content moest per klantgroep kunnen variëren. Daarnaast moest het design gemoderniseerd worden en aansluiten bij de nieuwe stijlgids en corporate website.

Mediq Suisse kreeg in 2017 een nieuwe corporate website. Deze corporate website was voorzien van een nieuwe moderne vormgeving, zoals deze voor alle Mediq websites wereldwijd doorgevoerd is. De nieuwe webshop moest naadloos gaan aansluiten bij de corporate website. De bezoeker moet nauwelijks door hebben dat hij/zij van website verandert. Dit is mogelijk gemaakt door de website responsive te maken en het design aan te laten sluiten bij de nieuwe stijlgids.

Klanten van Mediq Suisse zijn veelal zorgprofessionals die zo snel mogelijk een bestelling willen plaatsen. Het gaat namelijk ten koste van tijd die zij aan hun patiënten kunnen besteden. Aangezien zij vaak voor hun patiëntengroep soortgelijke bestellingen doen, is het quick order form ontwikkeld. Wanneer de bezoeker is ingelogd, kan een lijst met recent bestelde producten opgevraagd worden. Zo zie je in één oogopslag wat er de vorige keer is besteld, en ben je nog maar een paar klikken verwijderd van een nieuwe bestelling.

Er zijn verschillende klantengroepen die via de webshop bestellingen plaatsen. Dit varieert van zorginstellingen tot consumenten. Aan de hand van wat voor klant je bent, verandert de content van de website. Zo krijg je als klant informatie die specifiek voor jou bedoelt is.

Ik was verantwoordelijk voor het design en front-end development van dit project. In nauwe samenwerking met de klant is er een responsive webshop gekomen die naadloos aansluit bij de huidige corporate website. Daarnaast is de nieuwe webshop snel en is er een sterke focus geweest op een optimale gebruikerservaring per schermformaat.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper
"Ik was verantwoordelijk voor het design en front-end development van dit project. In nauwe samenwerking met de klant is er een responsive webshop gekomen die naadloos aansluit bij de huidige corporate website."

Resultaat

Het resultaat zie je op webshop.mediqsuisse.ch.

Terug naar portfolio

E-mail of social

Contact opnemen

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn of Facebook.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper