Even voorstellen
Twan Schipper

Ik ben 26 jaar en woon in hartje centrum van Delft. In mijn vrije tijd moet ik mijn energie kwijt op de tennisbaan, achter de tafeltennistafel of in de sportschool. Ik luister veel muziek, bezoek regelmatig concerten en festivals en vind het leuk om te reizen.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper

Sinds 2014 werk ik als front-end developer / crossmedia designer bij Corn Group - internetbureau in Delft. Hier werk ik in een compact team aan een sterke variatie van projecten. Voornamelijk denk ik na over hoe websites en webapplicaties eruit moeten zien en hoe deze moeten werken. Ik verplaats me in de gebruiker en ik vind het leuk om samen met de klant te sparren, om zo tot het beste eindresultaat te komen.

Opleiding en werkervaring
In 2015 heb ik mijn hbo diploma behaald voor de studie Media en Entertainment Management. Tijdens de opleiding heb ik me bij de differentiatie minors gericht op de nieuwe media kant. Ik merkte dat ik het erg interessant vond om merken neer te zetten, na te denken over online strategie├źn en over de uitingen die daarbij horen. Voor mijn scriptie heb ik een experiment gedaan om te kijken wat voor invloed augmented reality heeft op leerresultaten van kinderen van het basisonderwijs. Na het afronden van mijn opleiding wist ik dat ik meer wilde zien van ICT, webdesign en programmeren. Bij Corn Group - internetbureau in Delft kreeg ik deze kans.

Als front-end developer / crossmedia designer let ik op een gebruiksvriendelijk design, dat aanspreekt en aanzet tot actie, en perfect werkt op alle schermformaten. Ik ga voor een unieke beleving, dat pixel-perfect en snel is. Daarnaast verdiep ik me in de ontwikkelingen op het gebied van vindbaarheid en pas deze ontwikkelingen toe op mijn nieuwe projecten.

Skills
Schetsen uitwerken doe ik in Sketch en de Adobe Creative Suite. Voor de uitwerking hiervan werk met HTML5 en CSS3 / SASS en maak regelmatig gebruik van frameworks als Bootstrap (4) en Foundation. Interactie geef ik mee via JavaScript / jQuery en ik maak de beleving optimaal voor ieder schermformaat. Ik heb gewerkt binnen het CMS van Umbraco, Wordpress en een zelf gebouwd CMS door Corn Group. Voor drukwerk kan ik uit de voeten met de Adobe Creative Suite en ik heb ervaring met het drukklaar aanleveren van bestanden bij een drukker.

Je kunt me benaderen voor:

  • Compleet uitdenken van een online vraagstuk
  • Het uitwerken van een design voor je website, webshop, webapplicatie
  • Drukwerk reclame-uitingen, van huisstijl tot promotiemateriaal, van rollup banners tot spanframes
  • Een bestaand design omzetten in heldere, compacte en herbruikbare code
  • (Technische) SEO optimalisatie
  • Het inregelen van social media campagnes en advertentiebeheer

Portfolio en cv
Voorbeelden van mijn projecten zijn te zien in mijn portfolio. Dit is een selectie van projecten die ik heb uitgevoerd als freelancer, of tijdens mijn werk waar voor mijn werkgever Corn Group - internetbureau. Daarnaast kun je in mijn cv zien wat voor werkervaring ik nog meer heb opgedaan en kun je meer lezen over opleidingen, skills, certificaten en overige ervaringen.

E-mail of social

Contact opnemen

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn of Facebook.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper