Projectbeschrijving

MediVacature is de grootste vacaturewebsite in zorg en welzijn van Nederland. Naast de vacaturewebsite, geeft MediVacature jaarlijks een carrièremagazine uit. Voor alle deelnemers van de vacaturewebsite is daar ruimte om meer te vertellen over hun organisatie. Het magazine wordt verspreid onder afstudeerders van o.a. de opleidingen MBOv, HBOv, SPH, MWD, MMZ en Verzorgende. Voor mij is het de derde keer dat ik betrokken ben bij dit carrièremagazine, deze keer ben ik er volledig verantwoordelijk voor geweest. Denk hierbij aan de art direction, communicatie met de deelnemende organisaties en zorgen dat de bestanden drukklaar bij de drukker aangeleverd worden.

Voor het project in België, genaamd CareJobs, heb ik een soortgelijk carrièremagazine uitgebracht. Voor hen was het inmiddels de 15e editie. Meer over dat project lees je hier.

50 Zorginstellingen leveren tekst en beeldmateriaal aan voor een redactioneel artikel en een organisatiepresentatie. Aan mij de taak om dit aantrekkelijk vorm te geven, toegespitst op de doelgroep en aan te laten sluiten bij de wensen en huisstijl van deze zorginstellingen. Het magazine wordt in duizenden aantallen verspreid over scholen binnen het hele land.

Naast het magazine was ik verantwoordelijk voor de communicatie met de 50 zorginstellingen. Er is continu contact over de aanlevering van bestanden, de bestandscontrole en het toesturen en akkoorderen van proeven. Het is leuk en uitdagend niet te maken te hebben met één opdrachtgever, maar met ruim 50. Door goed te luisteren naar alle wensen, te kijken naar de stijlgidsen en ontwerpen aan te laten sluiten bij de huisstijl die zij hanteren, is het gelukt om magazine op te leveren met allemaal enthousiaste deelnemers.

Augmented Reality (Layar) is bij deze editie verder ingezet om de connectie tussen offline en online te maken. Pagina’s kunnen gescand worden met de Layar app, waarna er extra content te zien in de vorm van video, call-to-action knoppen of Social media links. Het is voor de zorginstellingen een extra mogelijkheid om de lezers naar hun website te krijgen, of direct contact op te laten nemen. Zo kunnen zij potentiële werknemers nog meer over hun organisatie vertellen.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper
"Het carrièremagazine wordt in duizenden aantallen verspreid binnen de opleidingen MBOv, HBOv, SPH, MWD, MMZ en Verzorgende."

Resultaat

Naast de verspreiding van het print magazine, wordt het magazine ook digitaal aangeboden op de website van MediVacature.

Terug naar portfolio

E-mail of social

Contact opnemen

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn of Facebook.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper