Projectbeschrijving

CareJobs is de grootste jobsites in de zorg van België. Naast het hebben van een vacature website, geven zij jaarlijks een carrièremagazine uit. Deze is bedoeld voor afstudeerders in zorg-en welzijnsstudies. Corn Group heeft in opdracht van CareJobs gewerkt aan dit magazine. Ruim 20 zorginstellingen leverden tekst en beeldmateriaal aan in de vorm van een artikel en een organisatiepresentatie. Aan ons de taak om het magazine te ontwerpen en het contact met de deelnemende organisaties te hebben. Het magazine wordt in duizenden aantallen verspreid binnen scholen over heel België. De verspreiding gebeurt onder een jonge doelgroep. Veelal vrouwen, tussen de 21-30 jaar. Dit jaar werkten wij aan de 14e editie.

Voor het project in Nederland, genaamd MediVacature, hebben we een soortgelijk carrièremagazine uitgebracht. Voor hen was het inmiddels de 17e editie. Meer over dat project lees je hier.

Naast het magazine waren we verantwoordelijk voor de communicatie met de ruim 20 zorginstellingen. Het is leuk en uitdagend niet te maken te hebben met één opdrachtgever, maar met ruim 20. Door goed te luisteren naar alle wensen, te kijken naar de stijlgidsen en ontwerpen proberen we de pagina’s in het magazine aan te laten sluiten bij de huisstijl die zij hanteren. Op deze manier is het gelukt om de deelnemers tevreden te houden.

Net als het binnenwerk, was het omslag toe aan een nieuwe uitstraling voor de jonge doelgroep. ‘Het mag meer zorg uitstralen, in één oogopslag moet te zien zijn dat het om een zorg magazine gaat en als student moet je het direct willen oppakken’, zo werd ons gezegd. Kijkend naar de zorginstellingen in het magazine, gingen wij op zoek naar een organisatie die in onze ogen een geschikte kandidaat zou zijn om een passende coverfoto te kunnen leveren. We kwamen uit bij Frobe, Logistiek Assistent bij PZ Onzelievevrouw uit Brugge.

Augmented Reality (Layar) is bij deze editie verder ingezet om de connectie tussen offline en online te maken. Pagina’s kunnen gescand worden met de Layar app, waarna er extra content te zien in de vorm van video, call-to-action knoppen of Social media links. Het is voor de zorginstellingen een extra mogelijkheid om de lezers naar hun website te krijgen, of direct contact op te laten nemen. Zo kunnen zij potentiële werknemers nog meer over hun organisatie vertellen.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper
"Aan mij de taak om het magazine te ontwerpen en het contact met de deelnemende organisaties te hebben. Het magazine wordt in duizenden aantallen verspreid binnen scholen over heel België."

Resultaat

Naast de verspreiding van het print magazine, wordt het magazine ook digitaal aangeboden op de website van CareJobs.

Terug naar portfolio

E-mail of social

Contact opnemen

Interesse in een samenwerking of gewoon eens kennismaken en praten over de mogelijkheden?

Mail me via mail@twanschipper.nl.

Je kunt me ook vinden en bereiken via LinkedIn of Facebook.

Voorbeelden van projecten Twan Schipper